Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد گفت: به واسطه سامانه پژوهشیار اکنون بانک عظیمی از داده‌های مربوط به تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی موجود است که حدود صد هزار عنوان پایان‌نامه و رساله است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد علی‌اکبری مشاور ریاست دانشگاه و رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی در پنجمین نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مراکز استان‌ها و واحد‌های منتخب که صبح امروز در مهمانسرای حافظ برگزار شد، گفت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و سند دانشگاه اسلامی، طرح پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای) در دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این طرح با ساماندهی و یکپارچه‌سازی مدیریت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها توسط سامانه پژوهشیار در کل واحد‌های دانشگاهی کشور شروع شد و اکنون در این سامانه تمام فرآیند‌های مربوط به پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها قابل ردگیری و پیگیری است. به واسطه این سامانه، اکنون بانک عظیمی از داده‌های مربوط به تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی موجود است که حدود صد هزار عنوان پایان‌نامه و رساله است.

رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه با به‌کارگیری سامانه پژوهشیار، هم‌زمان پیگیری چالش‌های مختلف در جامعه و صنعت در دستور کار دانشگاه قرار گرفت، اظهار داشت: هدف اصلی تبدیل این چالش‌های کلان کشور به زمینه پژوهشی برای جهت‌دهی و هدفمند کردن پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی است. با کمک اعضای هیئت‌علمی واحد‌های مختلف تاکنون ۱۶۸ چالش کشور در قالب ۳۳ برنامه علمی منجر به ۲۲ هزار زمینه پژوهشی شده که در اختیار اساتید و دانشجویان قرار گرفته است.

علی‌اکبری خاطرنشان کرد: برنامه‌های علمی استان‌ها و واحد‌های مختلف، برحسب توانمندی‌ها و در نظر گرفتن مشکلات و نیاز‌های آن منطقه تعریف شده است. یکی از مزایای بانک اطلاعاتی موجود، امکان شناسایی عناوین مورد علاقه اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان است. این مهم به سادگی با استفاده هوش مصنوعی از مراحل ابتدایی تا تحلیل محتوا امکان‌پذیر است. در اولین مرحله با بررسی عناوین و استخراج لغات پرتکرار، حوزه‌های تحقیقاتی و پژوهشی مورد علاقه در دانشگاه شناسایی شده است.

رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه خوشبختانه حوزه‌های کلان و مهمی مانند انتخابات، بورس، اوراق بهادار، یادگیری عمیق، مجلس شورای اسلامی و... در پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در حال مطالعه است که نشان از ظرفیت بالای دانشگاه آزاد اسلامی برای ورود و ارائه راهکار‌های علمی در مسائل مختلف کشور است، گفت: با هدف تقویت این حوزه‌ها و همچنین برنامه‌های علمی، تشکیل تیم‌های تخصصی در بستر فضای مجازی در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی اساتید و دانشجویان علاقمند به یک حوزه‌های کاری یا برنامه علمی، پس از معرفی پروپوزال خود به صورت خودکار به تیم تخصصی ارجاع داده می‌شوند و در صورت قبول عضویت، به سایر اساتید و دانشجویان در آن تیم تخصصی اضافه شده و از آخرین پروپوزال‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های در حال انجام و یا دفاع شده، اساتید و دانشجویان سایر واحد‌ها علاقمند به این حوزه کاری اطلاع پیدا کرده و امکان تبادل اطلاعات و همفکری خواهند داشت. به عبارت دیگر یک شبکه اجتماعی پژوهشی با محوریت یک حوزه خاص تشکیل خواهد شد.

علی‌اکبری در پایان سخنان خود تأکید کرد: همه موارد فوق، دانشگاه آزاد اسلامی را به یک دانشگاه اجتماعی و با قابلیت حل مسئله نزدیک‌تر خواهد کرد.

در این نشست، علی‌اکبری رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی به سؤالات، نظرات و پیشنهادات مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی حاضر در این نشست پاسخ داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سامانه پژوهشیار تحصیلات تکمیلی پایان نامه ها و رساله ها اساتید و دانشجویان سامانه پژوهشیار علی اکبری حوزه ها واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، میثم عرب‌زاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در نشست خبری برگزاری هشتمین همایش ملی فرش ایران که به میزبانی این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه می‌تواند نقش اساسی در جهش تولید ایفا کند. دانشگاه آزاد اسلامی کاشان ازلحاظ ورودی در سال جاری با ۳۰ درصد رشد پذیریش دانشجو، مواجه بوده که نسبت به سال‌های اخیر بی‌سابقه است.

وی افزود: اکنون شرایط خوبی در دانشگاه وجود دارد زمانی ۲هزار ۷۰۰ دانشجو در دانشگاه داشتیم اکنون به ۵ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده یعنی در چهار سال تعداد دانشجو به دو برابر شده است. تعداد دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در دانشگاه در سال‌های قبل، ۸۰۰ بوده که اکنون این آمار به هزار و ۷۰۰ نفر رسیده و دانش‌آموزان این مدارس می‌توانند از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی کاشان که برای دانشجویان است، برای ارتقای سطح آموزش خود بهره‌گیری کنند. نزدیک به ۸۰۰ معلم، استاد هیئت علمی، حق و تدریس و کارمند در دانشگاه، فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در پاسخ به این سؤال که علت این رشد ۳۰ درصدی دانشجوی دانشگاه، چیست؟ گفت: در این سال‌ها سعی کردیم استادان متخصص و قوی را شناسایی و به دانشگاه دعوت کنیم. برای انتخاب استادان نگاه صرفاً علمی و تخصصی است نگاه تیمی، گروهی، اصلاً جایگاه ندارد.

عرب‌زاده درباره با بیان مشکلات اخیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: اکنون این واحد دانشگاهی با بازنشستگی گروهی استادان مواجه بوده؛ البته استادان جوان و نخبه در دانشگاه مشغول به تدریس هستند؛ اما زمان می‌برد تا به مانند استادان گذشته باتجربه باشند.

وی جذب برخی استادان متخصص به عرصه صنعت را چالش علمی دانست و بیان کرد: به علت شرایط سخت اقتصادی این استادان زودتر جذب صنعت می‌شوند تا به تربیت نیرو‌های متخصص جوان بپردازند و شرایط اقتصادی جامعه در این امر دخیل است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با اشاره به برخی از دانشگاه‌ها که هنوز زیرساخت کافی ندارند، تأکید کرد: دانشجو باید در محیط دانشگاه متخصص و عالم شود؛ اما در برخی دانشگاه‌ها حتی زیرساخت‌های دانشگاهی هم مهیا نیست؛ اما با تبلیغات دانشجو، جذب می‌کنند. رشد قارچ گونه دانشگاه، نیاز امروز جامعهٔ علمی نیست؛ بلکه تخصص گرایی، تربیت افراد و نیروی جوان علمی نیاز کشور است. اینکه صرفاً بخواهیم فقط مدرک بگیریم کافی نیست و باعث می‌شود فاصله و یا شکاف عمیق بین دانشگاه و جامعه کار ایجاد شود؛ زیر متخصص تربیت نکرده‌ایم.

وی، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به‌عنوان شانزدهمین دانشگاه آزاد اسلامی کشور و نخستین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، دانست و گفت: این دانشگاه دارای سرای فرش ماشینی و سه مرکز تحقیقات و فناوری، شتاب‌دهنده و آزمایشگاه طراحی فرش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه